Fred Koning

Fred Koning (1941) is geboren in Heemstede en emigreerde in 1962 naar Burgervlotbrug waar hij met zijn vader en broer bloembollen teelde. Van kinds af aan was hij geboeid in vogels, planten en paddenstoelen. Zijn eerste dagboekjes (vanaf 1956) zijn verslagen van wekelijkse excursies in de duinen bij Zandvoort. Daar ligt de basis van een onderzoek naar de onderlinge relaties tussen roofvogels en uilen dat nog steeds wordt voortgezet, nu met zijn zoon. In 1965 richtte hij daar met enkele vrienden een vogelringstation op. In wintermaanden, als er weinig werk was in het bloembollenbedrijf, maakte hij 15 jaar lang maandenlange expedities naar het Midden-Oosten (Turkije, Syrie, Irag, Afghanistan en Pakistan) om daar waterwildtellingen te doen voor natuurbeschermingsdoeleinden . Eind jaren negentig werd hij gevraagd om in het Zwanenwater te komen werken. Op het ogenblik als oproepkracht om de dinsdag vrijwilligersploeg te begeleiden.
Fred schrijft sinds 2013 een artikel in de papieren Omroeper. Vele inwoners genieten van deze verhaaltjes over het Zwanenwater in Callantsoog. Vanaf januari 2017 verschijnen deze stukjes ook op de website.

Op deze pagina zullen wij de verzamelde verhaaltjes uit voorgaande jaren van Fred die in de papieren Omroeper hebben gestaan plaatsen.
Verzamelde verhalen uit 2014
Verzamelde verhalen uit 2015
Verzamelde verhalen uit 2016
Verzamelde verhalen uit 2017 
Verzamelde verhalen uit 2018
Verzamelde verhalen uit 2019